first_img Projects Photographs Save this picture!© Yoav Peled+ 27Curated by María Francisca González Share CopyHouses, Renovation•Tel Aviv-Yafo, Israel Family House Extension in Tel Aviv / RUST architectsSave this projectSaveFamily House Extension in Tel Aviv / RUST architects Family House Extension in Tel Aviv / RUST architects Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/946255/family-house-extension-in-tel-aviv-rust-architects Clipboard Architects: RUST architects Area Area of this architecture project Israel “COPY” ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/946255/family-house-extension-in-tel-aviv-rust-architects Clipboard 2020 CopyAbout this officeRUST architectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationTel Aviv-YafoOn FacebookIsraelPublished on August 25, 2020Cite: “Family House Extension in Tel Aviv / RUST architects” 25 Aug 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Yoav PeledDesign Team:RUST architectsCity:Tel Aviv-YafoCountry:IsraelMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Yoav PeledRecommended ProductsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXConcealed Blind System – One-BoxLightsLonghiLamp – AkilelePorcelain StonewareApavisaFloor Tiles – RegenerationText description provided by the architects. RUST Architects planned an additional floor to an old apartment block in the north of Tel Aviv. The old neighborhood is being renovated and permits architects to add extensions to the apartment buildings that were built with at the time of the establishment of the State of Israel. The residential buildings that received the title “Railway Buildings” are 2 story structures that were built to house young families, university workers and civil servants in the 1950s.The specific housing structure has a number of stairwells for each block leading to the top floor apartments.Save this picture!© Yoav PeledRUST architects planned on the original top an additional floor with a sloping roof which created a large, tall space that turned the small apartment into a family house with an open balcony and a double-height public space. In order to let natural light in, 4 skylight windows were placed on the sloping roof so that all the interior spaces receive air and light.Save this picture!© Yoav PeledSave this picture!Floor PlanSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Yoav PeledIn order to maintain the simple and modernist design of the building, the architects maintained a functional and convenient division and a simple and suitable design. Shany Tal, an architect and partner at RUST Architects, says “that the process was first and foremost to create comfort in order to turn the small apartment into a family home that can be used by the family for many years to come with the changing functions of a growing family.”Save this picture!© Yoav PeledSave this picture!© Yoav Peled”The use of natural wood, concrete, terrazzo floor and light wood carpentry creates a pleasant environment and allows the family to give it a personal touch with personal objects and elements so that the architecture and fixed elements do not catch too much attention. Light was the most important element and entered gently from all facades and the sloping roof.”Save this picture!© Yoav PeledSave this picture!SectionSave this picture!© Yoav PeledThe architects planned the addition of the building but left the original concrete beams in order to keep the original character of the building, believing that Israeli housing buildings already have smart and good architecture that can be maximized during this period and not demolished or ignored.Save this picture!© Yoav PeledAll the carpentry and framing details in the house were designed by the architects who also created a white library which is the tallest element in the public space. The kitchen is the most significant stain of color and is open to the public space but concealed with the help of a lower ceiling and a seating area that produces a clear space for the kitchen and dining area.Save this picture!© Yoav PeledThe electrical and air conditioning systems are hidden inside the carpentry details, as is a small kitchenette in the family living room on the second floor. The staircase is made of bent metal and hangs with the help of cables that also serve as a railing. Simple lighting fixtures are scattered and illuminate mainly elements and walls in order to wash the house pleasantly during the evening.Save this picture!© Yoav PeledProject gallerySee allShow lessYerevan-Based SNKH Studio Designs the 2020 Garage Screen Cinema in Moscow, RussiaArchitecture NewsOMA Unveils Images of the Newly Transformed Tiffany & Co. Fifth Avenue Flagship Stor…Architecture News Share Area:  145 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Houseslast_img read more