first_imgArchDaily 2014 Architects: Ramon Esteve Area Area of this architecture project Photographs:  Mariela ApollonioCollaborating Architects:Anna Bosca, Víctor Ruiz, Estefanía Pérez, María MartíCollaborators:Silvia M. Martínez Tudi SorianoTechnical Architect:Emilio PérezConstruction:Construcciones FrancésProject Manager:Gonzalo LlinCity:ChivaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Mariela ApollonioRecommended ProductsDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsLonghiDoor – HeadlineWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodSculptformTimber Click-on BattensText description provided by the architects. The House in the Forest is settled in an extensive residential area. A large pine forest on the plot itself is the closest surroundings of the house. On the basis of four stone walls, we generate prismatic volumes that fragment the space, identifying each room. The interstitial area between the parts is covered by an element of wood, which acts as a distributor and connector between the spaces of the house.Save this picture!SketchSome prismatic volumes come out from the four stone sidewalls, thus enclosing the space and differentiating each room. The area between the rooms is covered by a timber roof acting as a hall and a connector.Save this picture!© Mariela ApollonioVARIOUS DEGREES OF INTIMACYThe aim of the project is the creation of different outdoor areas linked to the interior rooms, according to their level of privacy. Each room has a different height in function of their use in the developing plant, except for the volume of the bedrooms. With This set-up a cross-shaped plan that arranges the external space is generated.Save this picture!© Mariela ApollonioSPACE TOURPRESSTwo large stone walls protect the access. While the visitor comes in, the space becomes more permeable, allowing glances to the garden with the pool through the lattice of the kitchen porch.Save this picture!© Mariela ApollonioElEMENTSA deck of wooden planks assembles the entrance to the house, giving the hall a very human scale. The materials, together with the raking lights through the longitudinal skylight produces a warm and cosy atmosphere.
The wooden volumes act as distributor and connector of the different rooms, while open to all outdoor spaces. The other two volumes host the main bedroom, two bedrooms on the lower floor and a studio on the upper floor. The continuous porches lengthen the rooms, by creating outdoor areas that open and extend the rooms.Save this picture!© Mariela ApollonioThe masonry walls are combined with the carpentry of afrormosia wood to create a private and pleasant atmosphere. Some weathering steel lattices, operating as shutters on windows and porches, complete the materials’ palette. The shallow pool of water evokes a pond that is reflected in the housing and part of the vegetation.Save this picture!SketchThe dining tables and the barbecue table have been specifically designed for this house, reproducing the scheme and philosophy of the house in composition of the legs. The interior design is based on the concepts of simplicity, noble materials, colors of harmony and a fluid visual connection with the outside nature.Save this picture!© Mariela ApollonioProject gallerySee allShow lessOrganic Vegetables Transformation Plant / Mabire ReichSelected ProjectsIndustrial Estate Gallery / CarverHaggardSelected Projects Share CopyAbout this officeRamon EsteveOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesChivaSpainPublished on February 03, 2016Cite: “El Bosque House / Ramon Esteve” 03 Feb 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Mariela Apollonio+ 14 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/781410/el-bosque-house-ramon-esteve Clipboard Spain ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/781410/el-bosque-house-ramon-esteve Clipboard CopyHouses•Chiva, Spain Photographs Houses El Bosque House / Ramon Esteve Projects “COPY” Year:  Area:  608 m² Area:  608 m² Year Completion year of this architecture project 2014 “COPY” Year:  El Bosque House / Ramon EsteveSave this projectSaveEl Bosque House / Ramon Estevelast_img read more